Ontstaan

Geschiedenis

 ontstaan.jpgHet was tijdens het nagenieten van unne skônne carnaval 2009/2010 in HDL dat de toenmalige Prins Bert Vermeltfoort en zijn Adjudant Marcel Kanters beseften dat carnaval vooral skôn was in Heeswijk-Dinther. In Lôsbroek leek voor carnavallen geen belangstelling meer. Óf kwam het omdat er niks georganiseerd werd in Loosbroek? Dat laatste; daar was Guido van Menzel inmiddels al van overtuigd. Daarom trok hij de stoute schoenen aan, plaatste een oproep in de Wiskrant en nodigde alle 'Zandkruiers' uit om eens met elkaar te bedenken hoe we daar verandering in konden brengen. Bert, Marcel en Guido vonden elkaar en samen met René Hoezen werd er onder het genot van een pilsje volop gefantaseerd en gebroed op nieuwe ideeën. 

 

Een bijeenkomst voor alle belangstellende in De Wis volgde. En gelukkig bleken er wel meer Zandkruiers te zijn met behoefte aan carnaval zoals carnaval bedoeld is. Er stonden nog wat fanatiekelingen op en samen richtten zij een stichting op.

De stichting moest een naam krijgen en de historische carnavalsnaam van Loosbroek 'De Zandkruiers' was inmiddels de naam van onze Loosbroekse cabaretvereniging. Maar; waar ge zand wilt kruien 'hedde unne Kreuge noddig'...
En zo kwam onze stichting aan haar naam; De Kreuge!

 

De Kreuge is geen carnavalsstichting met een Prins, een Raad van 11 en dansmariekes... Want die zijn er al in HDL. Daarom hebben wij zeer nauwe contacten met de Snevelbokken. Wij zorgen er voor dat er in Loosbroek volop carnaval gevierd kan worden met tal van activiteiten en werken daarbij graag samen met de Stichting HDL. Ook hebben we al menig feestje buiten de carnavalsperiode georganiseerd. Eigenlijk zijn we een soort evenementenbureau voor en door Loosbroek. 

Facebook

Deze website wil gebruik maken van cookies.